Mette Frederiksen (født 26. november 1977) er en dansk politiker, der har været formand for Socialdemokraterne siden 2015. Hun har været beskæftigelsesminister siden 2015, og tidligere social- og indenrigsminister fra 2014 til 2015.

Hun blev valgt ind i Folketinget i 2011 og var fra 2012 til 2015 gruppeformand for Socialdemokraterne i Folketinget.

Frederiksen studerede jura på Københavns Universitet og blev færdig i 2002. Efter at have arbejdet som advokat i et par år gik hun ind i politik og blev valgt ind i Københavns Byråd i 2007.

Frederiksen betragtes som en opstigende stjerne inden for dansk politik og er undertiden tippet som en potentiel efterfølger til statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Der er flere måder at engagere sig i politik i Danmark på. Den mest almindelige måde er at melde sig ind i et politisk parti og deltage i dets aktiviteter. Partierne i Danmark er typisk meget aktive og har en stærk tilstedeværelse i lokalsamfundene. Der er også mange græsrodsorganisationer, der engagerer sig i politisk aktivitet, og det er også muligt at engagere sig i dem. Endelig kan danske borgere deltage i den politiske proces ved at stemme ved valg og folkeafstemninger.