I har sikkert hørt mange gange at vores kropssprog kan tale, men det er ikke alle der kan forstå menneskernes kropssprog. For mig har det været en vigtig del at lære, da jeg har haft med rigtig mange mennesker at gøre gennem mit liv, og her har det været vigtigt at kunne tale kropssprogets sprog – ikke bare fortolke, men også kigge indad, og se hvad mit kropssprog fortalte omgivelserne. Jeg er blevet bevidst om min kropssignaler og andres kropssignaler, og derved også lært at læse mine omgivelser – det er ikke altid godt at fortælle hvad andres kropssprog fortæller, og alligevel kan man godt i de tætte relationer, gøre opmærksom på hvis der ikke er sammenhæng mellem det der siges, og det kroppen fortæller. Kroppen lyver aldrig, med mindre du er ekspert i kropssprog og kan navigere i det.

Kropssproget

På billedet ses det lukkede kropssprog, så hvis personen nu fortæller at de er åbne og ærlige, ville jeg have min tvivl, med mindre at de korslagte arme er en grundstilling. På samme måde findes der mange andre stillinger og mimik som vi laver med vores krop, so vi og de fleste andre mennesker ikke lægger mærke til. Der findes kropssprog foredrag, og dem har jeg da også haft deltaget i, samtidig med tv serien Lie to me – det har givet mig en del forståelse, og til stor irritation for min kæreste. Kropssproget.dk giver et foredrag som engagerer publikum og får alle op af stolene, så de derved bliver fysisk deltagende.