Hvis du lige har købt en bil, så har du måske hørt ordet “syning” blive kastet rundt. Det kan være forvirrende, hvis det er første gang, du er med i bilkøbsprocessen, så lad os skille os af med, hvad syning er, og hvorfor det er vigtigt for din bil. 

 

Hvad betyder “syning”? 

Ved fremvisning forstås den proces, hvor et køretøj bringes til en vurderingsmand eller mekaniker for at vurdere dets tilstand. Vurderingsmanden vil se på forskellige dele af bilen, f.eks. dæk, bremser, motor og indvendige/udvendige komponenter. Dette hjælper dem med at afgøre bilens tilstand, og om den har større problemer, der skal løses, før den kan køres sikkert. 

 

Hvorfor er det vigtigt at få bilen synet?  

At få synet er lovpligtigt for at sikre, at din bil er i god stand. Det hjælper dig også med at undgå dyre reparationer senere hen, hvis der opstår problemer med din bil. Ikke kun det, men det kan også være med til at øge værdien af din bil med tiden ved at sikre, at alle nødvendige reparationer er blevet udført, så potentielle købere ved, at de får en pålidelig bil, når de køber af dig. Endelig giver syning mulighed for en objektiv vurdering af et køretøjs tilstand, hvilket kan være med til at beskytte både køber og sælger, når de sælger eller køber et brugt køretøj (Læls mere på bilsyn vejle). 

Hvordan ved jeg, hvornår jeg skal møde op?  

Færdselsstyrelsen sender en indkaldelse til periodisk syn i din e-boks otte uger inden synsfristen. De fleste biler skal til syn hver andet år, første gang fire år efter registrering.